Składniki na 6 roladek:
- 1/2 kg schabu bez kości
- 300 gr pieczarek
- 2 łyżki majonezu
- sól i pieprz
Co i jak?
- Schab kroimy na plastry o grubości około 1 cm i rozbijamy je tłuczkiem do mięsa.
- Rozbite kotlety solimy i pieprzymy z obu stron.
- Pieczarki myjemy i ścieramy na tarce na grubych oczkach.
- Następnie kotlety smarujemy z jednej strony cienką warstwą majonezu i posypujemy obficie pieczarkami. Zwijamy w roladki i zabezpieczamy wykałaczkami przed rozwinięciem.
- Układamy roladki w naczyniu żaroodpornym, smarujemy ponownie odrobiną majonezu i posypujemy resztą pieczarek.
- Pieczemy przez 1 godzinę w 180 stopniach. :)
![]() |
Przed upieczeniem. |
![]() |
Po upieczeniu. |
Nam najlepiej smakują z domowej roboty buraczkami i z gotowanymi ziemniakami. :)
A przepis na buraczki już wkrótce!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz