Składniki na 2 osoby:
- 4 bułki (mogą być kajzerki, ale najlepsze są wiejskie)
- 4 plastry szynki
- garść tartego sera żółtego
- 4 jajka
- masło czosnkowe
- sól, pieprz
Co i jak?
- Bułkę odkrajamy "czubki". :) I resztę wydrążamy. Środki nam nie będą potrzebne, my swoje po prostu zjedliśmy.
- Na dno wydrążonych bułek wrzucamy po 1/3 łyżki masła czosnkowego.
- Następnie bułki wykładamy szynką, potem wbijamy jajko i posypujemy je pieprzem i solą. Na koniec posypujemy startym serem.
- Bułeczki wkładamy na blachę wyłożoną papierem i pieczemy bez "czubków" przez ok. 5 min w 180 stopniach. Następnie nakładamy "czubki" i pieczemy jeszcze ok 7-8 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz