Składniki na ok. 2 porcje:
- dwie garści rukoli lub sałaty (mix sałat jest idealny)
- 1 duże jabłko
- 1/2 dużego selera
- garść rodzynek
- garść orzechów włoskich
- jogurt naturalny (w oryginale majonez)
- łyżeczka soku z cytryny
- pieprz
- cynamon
Co i jak?
- Jabłko obrać, wyciąć gniazdo, a następnie pokroić w kostkę. Wymieszać z sokiem z cytryny.
- Selera obrać i pokroić na cienkie plastry. Następnie zalać wrzątkiem, żeby zmiękł. Następnie odcedzić i pokroić w cienkie słupki lub w kostkę. Dodać do jabłka.
- Rodzynki sparzyć wrzątkiem, odcedzić i dodać do jabłka i selera. Posypać całość pieprzem.
- Dodać rukolę/mix sałat, drobno posiekane orzechy.
- Na wierzch położyć łyżkę jogurtu naturalnego i posypać całość cynamonem.
- Można sobie wymieszać i zjeść - pycha!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz