Składniki:
- 1 i 1/2 szkl. płatków jaglanych
- 3/4 szkl. wiórek kokosowych
- 1/2 szkl. mleka
- 2 banany
- 2 łyżki stewii
- garść rodzynek
Co i jak?
- Płatki jaglane wrzucamy do miski zalewamy gorącą wodą - ok. 1-1,5 cm powyżej płatków. Rodzynki zalewamy wrzątkiem w oddzielnym naczyniu i odstawiamy.
- Banany blendujemy lub rozgniatamy na płynną masę widelcem (jeśli popsuł nam się blender ;)).
- Gdy płatki już napęcznieją, wlewamy mleko, dodajemy rozgniecione banany, stewię i energicznie mieszamy.
- Na koniec dodajemy wiórki i rodzynki; ponownie mieszamy.
- Ciasto pieczemy w wysmarowanej uprzednio masłem oraz posypanej otrębami lub kaszą manną formie do tart (tudzież w innym naczyniu/blasze) w 180 stopniach przez ok. 30 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz