![]() | |
Przed upieczeniem. |
Składniki na małą porcję - brytfanna do tarty 28 mm (ciasto jest płaskie, taki placek :)):
- 6 łyżek mąki
- 6 łyżek cukru
- 1 łyżeczka proszku
- 2 jaja
- 6 łyżek roztopionego masła (Ciocia używa oleju rzepakowego, coby szybciej było - nie trzeba rozpuszczać)
- szklanka owoców (malin, porzeczek, pokrojonych drobno jabłek lub bananów - co kto lubi)
Co i jak?
- Wszystkie składniki razem mieszamy.
- Wykładamy do naczynek lub małej tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia
- Kładziemy na wierzch dowolne owoce lub dżem.
- Pieczemy 30 min w 180 stopniach.
Na koniec posypujemy cukrem pudrem. :)
![]() | |
I po upieczeniu. |
oj,to coś dla mnie! tępa jestem w pieczeniu,niestety,albo - stety,bo jak już coś upiekę,to zaraz wszystko zjem ,a do chudzielców nie należę hihihi!
OdpowiedzUsuń