środa, 1 kwietnia 2015

Jajka faszerowane

Moim zdaniem to najprostsze i najsmaczniejsze jajka faszerowane z maminego przepisu. :)

Składniki:
  • 10 jaj ugotowanych na twardo
  • 70 dag pieczarek
  • pęczek szczypiorku
  • ok. 2 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku


Co i jak?
  1. Pieczarki siekamy bardzo drobno i smażymy do odparowania wody.
  2. Jajka przekrajamy wzdłóż na pół na tzw. łódeczki. Wyjmujemy żółtka i wrzucamy do osobnej miseczki.
  3. Do żółtek dodajemu majonez, pieczarki, posiekany szczypiorek
  4. (ilość szczypiorku zależy od widzimisię kucharza ;)) oraz sól i pieprz.
  5. Naszą masę nakładamy łyżką do łódeczek.
  6. Całość dekorujemy posiekanym szczypiorkiem.


Ot i cały przepis. :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz